Οικονομικά Χρονικά 172

Γενικές συζητήσεις για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Συντονιστές: fototrap, Eftychia.amp, EMAVRIDOU

Απάντηση
OEE_admin
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2021 11:27 am

Οικονομικά Χρονικά 172

Δημοσίευση από OEE_admin »

Μία από τις προκλήσεις της φετινής χρονιάς είναι η ανάκαμψη του τουρισμού. Το στοίχημα θα κριθεί από την εξέλιξη της πανδημίας, τη μετάλλαξη «Δέλτα», την πορεία των εμβολιασμών εντός και εκτός της χώρας αλλά και την επέκταση της τουριστικής περιόδου πέραν του καλοκαιριού. Οι δυσκολίες παραμένουν.

Η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας έχει ως στόχο την επίτευξη του 50% της ταξιδιωτικής κίνησης του 2019 ώστε να πάρει η χώρα και την απαραίτητη δημοσιονομική «ανάσα».

Τα «Οικονομικά Χρονικά», στο νέο τεύχος, σκιαγραφούν την επιστροφή του τουρισμού στη νέα κανονικότητα, παρουσιάζοντας τις ευκαιρίες που δίνονται στην Ελλάδα να χτίσει ένα νέο brand, μια νέα τουριστική εικόνα, στη βάση ενός νέου αφηγήματος και μιας νέας προσέγγισης για τον τουρισμό που δημιουργεί αλυσίδα αξίας.

Η σεζόν αυτή αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία, ώστε να δουλέψουμε από την αρχή πολλά πράγματα, που εξακολουθούν να είναι στρεβλά στο μοντέλο, με βάση το οποίο λειτουργεί το τουριστικό μας προϊόν. Η τουριστική “παραγωγή” στην Ελλάδα θα πρέπει να τρέξει ταχύτερα από τις διαδικασίες επανίδρυσης του νέου παραγωγικού προτύπου της οικονομίας συνολικά.

Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Συνημμένα
ΟικονομικαΧρονικα_172.pdf
(2.75 MiB) Μεταφορτώθηκε 2567 φορές
Απάντηση